Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Uiteraard wil ook jij jouw gasten hoogstaande kwaliteit bieden. De weg ernaartoe vraagt niet enkel de allerbeste producten maar ook de juiste technieken én infrastructuur. Bij bake-off staat de oven centraal. Maar welke schaf je aan? En hoe gebruik je die dan? Enkele tips van chefs voor chefs.

De ideale oven

Er zijn heel wat goede ovens op de markt. Waar een uitbater van een broodjeszaak kiest voor een pure bake-off oven, opteer jij als chef van een bistro of restaurant beter voor een combi-stomer. Die biedt immers ook andere mogelijkheden zoals pocheren, koken en grillen. 
Op je technische checklist voor een oven staan de volgende vereisten: een gelijkmatige stoom- en warmteverdeling, een goede isolatie, een groot venster met verlichting, een laag energieverbruik, …

Alles aanwezig? Niet langer twijfelen!

De ideale oven

Tips voor professionals

Je oven als eyecatcher

Gun je gasten een blik achter de schermen en plaats je oven(s) zo centraal en toegankelijk mogelijk. Een groot venster en heldere verlichting betrekken nieuwsgierigen meteen bij het bakproces.

Hygiëne boven alles

Wie zijn keuken openstelt, weet dat kijklustigen echt alles observeren. Je gezellige bedrijvigheid maar ook je werkruimte. Het lijkt vanzelfsprekend maar hou je keuken altijd georganiseerd en netjes.

Focus op je producten

Bake-off producten zijn in een mum van tijd klaar. Hou ze dus goed in de gaten. Controleer regelmatig de temperatuur, de werking van de timer en het bakproces van de producten.